Само в 7DniPlovdiv.bg

Изпързалял Локомотив получи огромно признание! Избраха го за №1 в новия му отбор!

7 Dni Plovdiv27.12.20171min1420
Николай Банков - Рух Хожув

Огромно признание за страхотните си изяви през есенния дял на шампионата в полската 1. Лига получи юношата на Добруджа Николай Банков. Вратарят на Рух (Хожув) бе избран от феновете за най-добър играч през първата част на кампанията, пише Спортал.

Стигналият до националния отбор в началото на тази година Николай получи 56% от гласовете на участвалите в анкетата. Още по-любопитното в случая е, че останалите 44% от привържениците, включили се в допитването, са били категорични – “никой не заслужава наградата”.

Банков подписа това лято договор за две години с 14-кратния шампион на Полша. В първите кръгове обаче бившият страж на Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково и Локомотив (Горна Оряховица) нямаше възможност да застане под рамката на вратата, тъй като клубът имаше забрана да картотекира нови играчи.

В крайна сметка обаче, дори и с 10 мача на сметката си, Николай спечели любовта и доверието на привържениците на „небесносините“, които го избраха за №1 през есента.

7DniPlovdiv.bg припомня, че Банков се считаше за сигурно попълнение на Локомотив през лятото. Тогава се стигна до дълго размотаване от страна на вратаря. Когато черно-белите го очакваха вече окончателно да се присъедини към отбора и да подпише договор, Николай духна за Полша, откъдето получи предложение от настоящия си отбор.