Само в 7DniPlovdiv.bg

Огромна трагедия! Зам.-кметицата на Кричим и двете й деца са загиналите в зловещата катастрофа край Пловдив! Целият град потъна в скръб! (СНИМКИ)

7 Dni Plovdiv25.12.20171min36910

Кметът на Кричим Атанас Калчев не е на себе си от трагедията, която сполетя неговата 37-годишна заместничка инж.Нурджан Ристемова и двете й деца. Те загинаха в зверска катастрофа на 24-и край село Йоаким Груево.

Семейството пътувало към Пловдив, а зад волана на БМВ-то бил съпругът на Нурджан – Ерол Шерифов. При челен сблъсък с малък камион, превозващ дърва, 15-годишното момиче на зам.- кметицата Шенай е излетяло от колата. Майката и двете й деца са издъхнали на място. В критично състояние са двамата водачи. Според Калчев още не се знае кой е виновен за кървавото меле. „Няма спирачен път. Експерти работиха снощи до много късно на място, светеха си с фарове”, каза пред „24 часа” градоначалникът.

По думите му БМВ-то, в което е пътувало семейството на зам.-кметицата, е било обърнато в посока към Пловдив. Камиончето с открита каросерия е било пък към Кричим. Още се изяснява как е станала катастрофата, кой от водачите е навлязъл в насрещното платно. Пожарникари са рязали ламарините, за да извадят труповете и пострадалите. „15 минути преди трагедията се чух с Нурджан. Беше ми оставила дребни подаръчета за Коледа. Обадих й се да й благодаря. Беше около 15,15 часа. Тя ми пожела здраве и щастие на цялото ми семейство. Звучеше радостна. Минути по-късно тя и децата й загинаха. 47-годишният й съпруг е в критично състояние, както и шофьорът на камиончето, който е на 31 г.”, разказа кметът на Кричим.

Градчето е попарено от ужасната вест. Според Калчев пробите за алкохол на водачите още не са оповестени. Съпругът на зам.-кметицата Ерол имал малка строителна група от пет-шест души. Те ходели по обекти и работели. „Свестен човек, трудолюбив”, описа го Калчев. Телата на съпругата и децата му още били в моргата. Кметът твърди, че инж. Нурджан Ристемова била страхотен професионалист и човек. „Заварих я на поста през 2007 г., когато бях избран. Оставих я, защото ми се видя, че си разбира от работата. Перфектна е, имах й абсолютно доверие, че с каквото се захване, ще го направи както трябва”, описа Калчев. Заместничката му отговаряла за екологията в общината и социалните програми. Наскоро й вменил да ръководи и отдела по устройство на територията.

Още не е ясно кога ще е погребението на Нурджан и двета й деца, но цяло Кричим е потънало в скръб.