Само в 7DniPlovdiv.bg

Изгавриха се грозно с великата Нешка Робева! Нареждането за унижението й е дошло от … Илиана Раева?

7 Dni Plovdiv24.12.20171min42910
Нешка Робева

Грозно унижение с Нешка Робева се получи по време на церемонията за награждаването на най-добрите спортисти на България за 2017 г. Грацията Невяна Владинова, трета в класацията, не спомена името на великата треньорка. Нищо, че именно Желязната лейди има най-голяма заслуга за кариерата на Неви, увенчана с бронзов медал от световното първенство в Италия, научи HotArena.

На церемонията, която се предаваше пряко по телевизията, Владинова пропусна да спомене името на Нешка Робева. „Искам да благодаря на семейството ми, на приятеля ми, на треньорката ми и на президент на федерацията Илиана Раева за подкрепата, която ми оказват, защото без тях тези успехи нямаше да бъдат възможни”, каза 23-годишната гимнастичка.

Говори се, че Неви е била натисната нарочно да спести името на Робева. Нареждането дошло от шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. „Да не съм чула Нешка-Мешка”, отсякла Сираковица. Двете с Робева, в чийто клуб тренира Невяна Владинова, са в конфликт от много време. За последно се счепкаха в края на миналата година, когато пред събранието на федерацията Раева каза, че е голяма грешка Владинова да се подготвя при Нешка. А преди това Робева беше заявила, че Илиана си направила евтина реклама покрай бронзовия медал на ансамбъла на олимпийските игри в Рио през 2016 г. Отличието беше съпроводено от тържества и салтанати в зала „Арена Армеец”, а гимнастичките бяха наричани „Златните момичета”, нищо че бяха завършили трети. Нешка възнегодува срещу това с аргумента, че Раева направила от мухата слон. „На олимпиадата в Атланта момичетата спечелиха сребърен медал, но тогава това беше отчетено като провал”, припомни прочутата треньорка.

Пръв в класацията за най-добър спортист на България за 2017 г. очаквано завърши тенисистът Григор Димитров, следван от носителя на световната купа по сноуборд Радослав Янков, Невяна Владинова и др. Най-споменаваното име на церемонията обаче се оказа не Гришо, а това на спортния министър Красен Кралев. Куцо и сакато се надпреварваше да му се мазни в ефир, тъй като именно неговото ведомство разпределя парите за спорта.
Победителят Григор Димитров не успя да дойде на церемонията, тъй като се подготвя за турнира в Бризбейн в началото на следващата година. Наградата получи майка му Мария. Изненадващо за всички, статуетката бе връчена от новата шефка на парламента Цвета Караянчева, пише “Уикенд”.