Само в 7DniPlovdiv.bg

Уникален рекорд! Няма да повярвате колко голяма бройка защитници е зачеркнал Белия! Треньорът на Ботев е готов с резервен вариант, ако не намери подходящ!

7 Dni Plovdiv24.12.20171min2080
Белия мисли

Старши треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров е в задънена улица в опитите си да намери нов централен защитник за отбора.

Именно това е приоритет номер 1 за него по време на зимната пауза. Белия всеки ден ходи на базата в Коматево, за да гледа на видео евентуални нови попълнения, пише  Меридиан мач.

От клуба разкриха, че вече около 125 централни бранители са минали през очите му, но нито един от тях не е изпълнил условията да има класа и да се вписва във финансовите критерии на клуба.

Припомняме, че бразилският бранител Рафаел де Соуза ще започне подготовка с „канарчетата“ от януари. Той обаче не е играл около 2 години заради серия от тежки контузии и не е ясно дали на него може да се разчита на 100 процента.

Иначе Белия иска да вземе поне двата добри защитници. Той е е отказал от идеята да привлича български такива. Николай Киров беше набелязал бранителя на Пирин Стилиян Николов, но той отиде в Септември. И резервата на „Герена“ Димитър Пиргов беше в списъка му, но той няма да идва в Ботев.

Ако Белия така и не намери нов централен защитник, тази функция до края на сезона ще се изпълнява от ветерана Данчо Минев, който играе страхотно от началото на сезона.