Само в 7DniPlovdiv.bg

Марица грабна четвъртата си Купа на България и поднесе прекрасен коледен подарък на Пловдив!

7 Dni Plovdiv23.12.20171min900

Женският волейболен отбор на Марица приключи по възможно най-добрия начин изключително успешната си 2017-а година. Момичетата на Иван Петков защитиха Купата на България, която спечелиха в миналото издание на турнира. Маричанки победиха Левски с 3:1 (23:25, 25:16, 26:24, 25:20) гейма и триумфираха за четвърти път с трофея. Така гордостта на Пловдив поднесе нова купа като подарък на града ни навръх Коледа.

Финалът се проведе  пред изпълнената до крае предел  зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. Двубоят протече сравнително оспорвано. Дори сините спечелиха първия гейм с 25:23. След това значително по-голямата класа на тоталния хегемон в България си каза думата и златните момичета на Пловдив спечелиха Купата на България. Най-трудно те затвориха третия повратен гейм в мача, взимайки го с 26:24.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 23 точки за софиянки. Най-много за победителките – 19, отбеляза Десислава Николова, включително 4 аса.

Освен тоталната си доминация в родината ни, Марица през тази година направи исторически подвиг за страната ни, класирайки се за участие в групите на Шампионската лига. Волейболната гордост на града ни стана и „Спортист на Пловдив“ за 2017-а година.