Само в 7DniPlovdiv.bg

Гришо от Маями към всички българи: Благодаря! Съжалявам, че не съм вкъщи, но се подготвям за догодина, за да ви радвам още повече!

7 Dni Plovdiv19.12.20171min2320
Гришо с титлата от Мастърса в Лондон

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров за втори път спечели наградата за “Спортист на годината”. Първата ни ракета изпрати най-успешния си сезон в елита на световния тенис, завършвайки като №3 в световната ранглиста, след като спечели финалния турнир на ATP в Лондон, а преди това завоюва още три титли от силни състезания.

Димитров не присъства на награждаването, защото работи здраво в Маями, подготвяйки се за първия турнир от Големия шлем за 2018 – Australian Open. Той обаче благодари на всички, след като добави към наградата си за №1 на България за 2014 година и тази за 2017 година. За разлика от тогава, когато го стори чрез холограма, сега Гришо заложи на по-традиционен метод.

“Здравейте, България! Съжалявам, че не мога да съм вкъщи и да получа наградата сам. Подготвям се за следващата година, за да ви радвам още повече и да се чувствам още по-добре. Благодаря ви много, това означава много за мен. Пожелавам на всички спортисти да са живи и здрави, да нямата контузии. Весели празници на всички. Весела Коледа и да се надяваме, че 2018 година ще ни донесе още повече щастие”, каза Димитров във видеоклип, записан няколко часа преди церемонията в столицата ни София.