Само в 7DniPlovdiv.bg

Жители на пловдивски квартал живеят в страх за живота си! Бившият Ветеринарен институт-свърталище на наркомани, проститутки…

7 Dni Plovdiv17.12.20171min6810
полиция

Бесен пловдивчанин потърси Plovdiv24.bg за съдействие: “Здравейте! Обръщам се към вашата редакция с молба да помогнете на всички нас, които живеем в съседство с изоставената сграда на бившия Ветеринарен институт на “Цариградско шосе”. Въпросната сграда се е превърнала в свърталище на наркомани, клошари и проститутки. Ние, живеещите в съседните блокове, сигнализирахме за проблема в Общината, последва мълчание до момента, в който през лятото имаше случай на нападение на наш съсед.

Човекът беше наръган от роми за дребни пари, за щастие оцеля, вследствие на което в двора на въпросната сграда влязоха багери и сринаха една малка постройка. Но след това стана още по-зле. Всички тези обитатели трайно се настаниха в същинската сграда на Ветеринарния институт. Постоянно под прозорците ни и входовете преминават проститутки, наркомани, сутеньори и това е 24 часа в денонощието. Всички сме в потрес!!! Незнаем към коя институция да се обърнем за да спре това. Страхуваме се както за децата си, така и за самите нас. Живеем постоянно в стрес да не бъдем нападнати, ограбени или намушкани за дребни пари, нужни на наркоманите.
Що за беззаконие? Моля ви, помогнете ни. От общината казват, че сградата е частна собственост. Но какъв е тоя собственик, щом имота му е разграден двор, център за проституция, наркомани, престъпност??? Моля ви, помогнете ни, вие знаете към кои институции да се обърнете. В момента ние сме затворници по желание в собствените си домове. От страх заради безхаберието на институциите”