Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив с нов рекорд! Ударихме печалби от 600 млн. лв. и изграждаме нов мост над Марица…

7 Dni Plovdiv16.12.20171min940
пари

До 15 декември т.г. в Пловдив са се сключили сделки за придобиване на имоти, автомобили, парцели и предприятия на стойност 600 милиона лева, което рекорд, отчете кметът Иван Тотев. По думите му в тази цифра не влизат големите инвестиции, направени в града. Пловдив е на водеща позиция в класациите за най-много издадени разрешения за строеж и въведени сгради в експлоатация, уточнява градоначалникът, съобщава “Монитор”.

„Процентът на безработица в Пловдив е 3%, който е възможно най-ниското ниво, защото има процент от хора, които трайно не могат да работят или не искат. Всичко това показва, че Пловдив се развива”, заявява Тотев. В плановете на администрацията за догодина влиза изграждането на нов мост над река Марица. За целта вече има влязъл в сила ПУП – ПРЗ (подробен устройствен план – план за застрояване и регулация), като остава да бъдат отчуждени два имота от северната страна на бул. „Марица”.

„Вече е внесен техническият проект за моста и се надявам в средата на следващата година да стартираме, тъй като това е ключов инфраструктурен проект за Пловдив. Напълно реално е догодина да бъде издадено разрешение за строеж на „Голямоконарско шосе“, малко след табелата на Пловдив до „Биомашиностроене“. За пробива „Модър- Царевец“ са издадени заповеди за отчуждаване на всички имоти”, казва кметът за големите инфраструктурни проекти в Пловдив.

Друг пробив е този между районите „Южен” и „Тракия”. За целта в момента се провежда конкурс за избор на проектант за връзката между бул. „Кукленско шосе“ и улица „Цар Симеон“. „Това е ключова отсечка, която трябва да бъде готова преди затварянето на булевард „Христо Ботев“, докато се строи пробивът на Централна гара”, казва кметът на Пловдив.