Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Бомба! Крушарски подсилва Локомотив с перли от Ривър Плейт! Вижте по каква уникална схема планира да привлече футболистите от Аржентина!

7 Dni Plovdiv16.12.20171min5510
Христо Крушарски за сайта

Собственикът на Локомотив Христо Крушарски може да хвърли истинска бомба на трансферния пазар през тази зима. Финансовият благодетел на черно-белите планира да материализира и във футболно отношение продължителния си престой по бизнес дела в  Аржентина. Крушарски  има огромно желание да  подсили отбора с футболисти от местния гранд Ривър Плейт, научи 7DniPlovdiv.bg. Идеята на боса на пловдивчани е след нова година да доведе на „Лаута“ няколко таланти от клуба от Буенос Айрес. Става въпрос за млади футболисти, като е възможно сред  тях да има кадри от школата на аржентинците.

Според информации, носещи се на „Лаута“ , Крушарски е потеглил към Аржентина именно с такава цел.  Говори се, че бизнесменът е измислил и схема, по която да бъдат привлечени футболисти от Ривър Плейт. Както е известно, Крушарски е в добри отношения с ръководството на гранда от родината на Марадона. Идеята  на благодетеля на Локомотив е да се споразумее с колегите си за акостирането та няколко играчи, предимно млади таланти на „Лаута“ без трансферна сума. Става въпрос за евентуална договорка за подялба да трансферните права върху играчите, като в най-добрия случай тя ще е 50:50 при евентуална тяхна продажба на други клубове. По този начин футболистите на Ривър Плейт ще бъдат на показ на европейския пазар, от което евентуално аржентинците  ще могат да трупат дивиденти.

До началото на Новата година ще се изясни дали този план на Крушарски ще се осъществи. Той вече загатна, че от няколко седмици подготвя нещо в Аржентина, което ще е много полезно за Локомотив. Възможно поне част от това, за което намекна , да е свързано именно с тази схема за привличане на играчи от Ривър Плейт, които да вдигнат нивото на черно-белите през пролетта.