Само в 7DniPlovdiv.bg

Облекчават достъпа до Индустриална зона! Удължава се маршрута на градския транспорт…

7 Dni Plovdiv15.12.20171min950
Министър Нанков инспектира рехабилитацията на пътя Пловдив – Асеновград004

Градският автобус №93  ще вози пътници за левче  по Голямоконарско шосе  до фирмите „Димитър Маджаров – 2”, „Сокотаб България”, „Шенкер”, „Чичо Чарли” и с. Радиново.  Маршрутът  се удължава по предложение на община Пловдив  до местния парламент. То е изготвено на база искане от работещите в Индустриалната зона, които засега пътуват само с ведомствен и личен транспорт.  Сесията, която трябва да узакони промяната, е насрочена за 18 декември.

Линията, чиято последна спирка засега е до Стъкларския завод, се обслужва от фирма „Хеброс бус”  със седем  рейса, но те ще бъдат увеличени с още един, за да не се получават големи интервали след удължаването на маршрута.  ЕТ „Божко Златанов”, който вози пътници от Радиново до Пловдив и обратно по областната  транспортна схема, е подписал декларация, че няма нищо против по същия маршрут да бъде пуснат и градският автобус №93.

Вече е изготвен проект за изграждане на джобове на спирките на Голямоконарско шосе при кръстовището до „Маджаров” и „Алекс сервиз”. Не е ясно дали за градските рейсове ще се изискват винетки, след като ще напускат територията на община Пловдив, предаде marica.bg

Очаква се след Нова година да бъде удължен и маршрутът на автобус №113, който да продължава от Централна гара по бул. „Христо Ботев” и Коматевско шосе до кварталите „Остромила” и „Беломорски”. Предложението обаче ще бъде внесено за гласуване в  Общинския съвет, след като завършат тротоарите на Коматевско шосе.