Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Един от кандидат-купувачите на Бризола отпадна! Вижте кой е клубът и защо се отказа от бразилската звезда на Ботев! Сега чакат оферта от…

7 Dni Plovdiv15.12.20171min3000
Фелипе Бризола за сайта

Един от кандидат-купувачите на другата бразилска перла на Ботев – Фелипе Бризола се отказа от привличавено му. Пред 27-годишния халф имаше две основни опции за продължамаване на кариерата му в чужбина. Това са тимът от Мейджър Лийг Сокър – ФК Далас и украинският Стал, където треньор е бившият наставник на канарчетата Николай Костов.  Клубът от Украйна е отпаднал от сметките, научи 7 DniPlovdiv.bg. От Стал са се отказали от възможността да купят Бризола от Ботев.

Именно Костов бе човекът, който доведе Фелипе на Коматево, след като мениджърът Иво Димов му го предложи с първата партида кариоки, акостирали при жълто-черните. Представителят на играча го лансира отново пред специалиста, който е запознат отлично с качествата на халфа. Стал, който в момента се намира на последно място в украинското първенство, има съвсем различна трансферна политика. Украинците предпочитат да привличат местни футболисти, които да развият и стигнат дори до националния отбор на страната. След поемането на отбора от Костов, четири момчета веча са част от държавнат селекция на Украйна. Специалистът познава отлично качествата на Бризола, но също е преценил, че в момента реално няма огромна нужда да подсили отбора си с бразилеца. Освен това е възможно и от Стал да не искат да извадят голяма трансферна сума за привличането на Бризола.

Самият футболист има договор с Ботев до лятото на 2019-а год. За момента единственият по-сериозен кандидат за подписа му остава Далас, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Американците го гледаха на живо при гостуването на Пирин. Те са го харесали и съвсем скоро се очаква да изпратят официална оферта до Ботев за закупуването му.