Само в 7DniPlovdiv.bg

Здравко от „Ритон”се изгаври с Лудогорец: Тези не са български отбор, а латиноамерикански! Имат само един българин, вадещ си картон още със слизането от автобуса!

7 Dni Plovdiv14.12.20171min4310
Дует Ритон

Един от ВИП феновете на ЦСКА – Здравко Желязков, познат най-вече като Здравко от дует „Ритон”, се надява любимците му да спечелят дербито с Лудогорец, достойно за финал на есенния сезон.

Музикантът вярва, че „червените” ще продължат добрата си серия и в двубоя за Купата на България пред очакваните пълни трибуни на стадион „Българска армия”.

„Силно се надявам ЦСКА да победи Лудогорец, така както го направихме и за първенството. Много пъти съм си казвал мнението за тима от Разград и то никога не е било добро. За мен това не е български клуб, а по-скоро латиноамерикански. Тази практика не я харесвам и е порочна за българския футбол. Критикувал съм дори ЦСКА, когато на „Армията” гъмжеше от португалци. Българските отбори трябва да залагат на български футболисти, които да бъдат ядро и около тях да се гради. И ако се взимат чужденци, те да бъдат с класи отгоре и да вдигат новото. Те обаче не трябва да бъдат основата на клуба, както е в Разград. Там има един българин в лицето на Светослав Дяков, който си изкарва картона, още като слезе от автобуса”, каза пред „Меридиан Мач” Здравко. Той обаче не смята да гледа срещата на живо, като за това си има съвсем достойно оправдание.

„Иначе мачът ще си го гледам вкъщи. Суеверен съм и предпочитам да съм си сам. Даже в по-голямата част от времето съм с гръб към телевизора. Когато не гледам, нашите вкарват. Така ми е по-добре, защото няма излишни нерви”, завърши половинката на Катя.