Само в 7DniPlovdiv.bg

Талант на Ботев възхити Рома!

7 Dni Plovdiv13.12.20171min2330

Младият полузащитник от школата на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов се е представил много силно по време на пробите в италианския гранд Рома и създал добър имидж на младите български таланти изобщо. Това заяви пред БТА мениджърът Антъни Раво, който организира тестовете на младия пловдивчанин.

Слави, който две години по ред стана шампион на България при децата с “канарчетата”, беше при “вълците” в периода 4-9 декември. Роденият през 2002 г. национал е тренирал с Рома U17 под ръководството на треньора Франческо Балдини.

“Бях в Италия и гледах всички тренировки на Станислав, коментира Раво. – Доволен съм от представянето му в Рома. Той тренираше добре, през цялото време се движеше, искаше топката, поемаше отговорност, а не се криеше. Показа качествата си, визията си в играта, а също така прояви характер на терена.”

“След престоя разговаряхме със Станислав за нивото на Рома U17, за тренировките, за бързината в действията… Той е умно момче и за своите 15 години разполага с добър капицитет за анализ. Сигурен съм, че престоят в Рома помогна на Станислав да опознае по-добре себе си и на какво ниво се намира в момента. А също така и какво трябва да подобри. Пробите бяха ползотворни”, добавя футболният агент.

“Накрая искам да завърша с това, че с престоя си в Италия Станислав донесе добър имидж на юношеския футбол в България. Той ясно показа, че млад български футболист може да се представя добре в топ клуб от Западна Европа, какъвто е Рома. Браво, Станислав”, емоционално приключва Антъни Раво, който вече от няколко години следи отблизо българския футбол.