Само в 7DniPlovdiv.bg

Страхотно признание! Пловдивчанин ще отсрамва България в Европа! За първи път след повече от 10 години български съдия ще свири мачове от Шампионската лига и втория по сила турнир напролет!

7 Dni Plovdiv12.12.20171min900
Георги Кабаков 4

Пловдив ще има свой представител в евротурнирите и напролет! Един от топ реферите на България – Георги Кабаков, получи поредно признание от Съдийската комисия към УЕФА. Пловдивският рефер попадна в списъка на съдиите, които ще се подготвят за мачовете в Шампионската лига и Лига Европа напролет.

Пловдивчанин е в групата за семинара в Малта, който ще се проведе в края на месец януари. На него ще присъстват всички топ арбитри, които ще получават наряди за елиминационната фаза на двата водещи клубни турнира в Европа. Георги попада в този списък за първи път след повече от 10 години.

Тази покана означава, че почти сигурно следващия сезон Кабаков ще попадне в по-горна група на ранглистата на международните съдии на Стария континент, като това ще бъде официализирано през месец юни 2018 година.

При добро представяне на семинара в Малта се очаква Кабаков да получи наряд за 1/16-финалите в Лига Европа. Георги Кабаков вече свири два мача в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир и се справи без забележки.

Пловдивчанинът получи наряд и за един от най-тежките мачове в българския футбол тази година – ЦСКА-СофияЛудогорец, който ще се играе в четвъртък. По-рано през годината Кабаков свири дербито между ЦСКА-София и Левски, като нито един от отборите не изрази претенции към съдийството.