Само в 7DniPlovdiv.bg

Ще прецака ли Керала Бластърс Димитър Бербатов за договорените 1 милион долара? Нападателят почна много слабо в Индия и …

7 Dni Plovdiv12.12.20171min2240
Бербатов - Керала

Димитър Бербатов не започна силно в индийския Керала Бластърс. Въпреки че играе на нов пост – като офанзивен халф, а не като нападател, Митко не оправдава засега доверието на новите си босове. По обясними причини той все още не е вкарал гол, но не е и помогнал на тима си. Керала се представя трагично на този етап – нито една победа, три равенства и катастрофална загуба с 2:5 в събота. Именно на последния двубой Бербо се контузи и напусна още в първите минути терена.

Веднага из публичното пространство започна да се коментира дали Димитър ще получи парите си, за които се е споразумял с индийците – 1 милион долара. В някои местни сайтове даже се прокраднаха съмнения, че сумата може да бъде орязана, ако Бербатов не се изяви така, както им се иска на шефовете му в Керала Бластърс, пише Блиц.

Истината обаче е съвсем друга. Митко ще си прибере парите, каквото и да се случи, защото в договора му не фигурират клаузи за намаляването им при слаби мачове и провали. Както в Европа, така и в Индия контрактите са едни и същи и се спазват. Казано с две думи – даже и да не остави никаква следа в местното първенство, Бербатов ще си получи всичките заплати.

„Най-много да изгонят треньора му, който никога и никъде не се е доказвал. Митко обаче ще си остане до края. Няма как да го изгонят, ако самият той не реши да си тръгне. Но защо да го прави. А и не бива да се избързва с оценките. До финала на сезона има още време, макар че шампионатът, в който играе Бербатов, е доста кратък – започна в средата на ноември и ще приключи през март. През този период Митко със сигурност ще покаже потенциала си”, коментират във футболните ни среди пред колегите от БЛИЦ.

Други обаче не мислят така. Според тях Бербо отдавна не е това, което беше. И че трудно ще изригне отново и ще радва публиката с голове, прекрасни асистенции и гениални отигравания.

Но каквото и да стане – никой няма да пипне милиона на българския ветеран. Даже под сурдинка се говори, че Бербатов планува да инвестира част от сумата в построяването на хотел на родното Черноморие.