Само в 7DniPlovdiv.bg

Благородно! Стоичков и още куп родни звезди подадоха ръка на Криси! 400 хиляди лева вече са събрани за лечението на 9-годишния талант!

7 Dni Plovdiv09.12.20171min1990

“Един за всички, всички за Криси!”. Благородната инициатива в помощ на 9-годишния футболен талант Кристиян Георгиев Илиев събра много звезди днес в комплекс “Царско село”, където се проведе Мач на звездите. Имаше и благотворителен търг, като събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Криси.

Както вече стана ясно, талантът на футболна академия Царско село, набор 2008, е диагностициран с рядко срещано и агресивно заболяване – сарком на Юинг (злокачествен тумор). За предстоящото първоначално лечение на Криси в чужбина са нужни 100 000 евро. В кампанията в помощ на футболния талант вече са събрани повече от 400 хиляди лева.

В приятелската среща (три части по 10 минути) един срещу друг се изправиха отборите “Добрите сърца” (в зелени фланелки) и “Големите сърца” (бели). На терена излязоха Наско Сираков, Станимир Стоилов, Цанко Цветанов, Саид Ибраимов, Козмин Моци, Фернандо Каранга, Владимир Манчев, Константин Папазов, Йордан Йовчев и други. Резултатът в края на редовното време беше 4:4, а след изпълнение на дузпи победители станаха зелените.

Данчо Йовчев блесна с два гола, Сираков също бе сред голмайсторите. Съдията на мача беше бившият топрефер Антон Генов.

Христо Стоичков също се включи в благородната кауза. Камата изпрати посланието си към Криси, което беше чуто от всички, присъстващи в залата на комплекс “Царско село”.

“Здравей Крис, ние всички се събрахме, за да те подкрепим в битката, която предстои. Знай, че не си сам! Един за всички, всички за Криси!”, каза Стоичков.

На проведения благотворителен търг бяха събрани 78 хиляди лева. За най-висока сума беше продадена фланелката на Бойко Борисов. За екипа на Витоша (Бистрица) бяха броени 8000 лева. Фланелка на Стилиян Петров пък беше продадена за 7000 лева, на Любо Пенев – за 5 хиляди.

“Каузата, която ни събра, е толкова благородна и чиста, че няма смисъл от много приказки. Искам само да благодаря на всички тези мои приятели – много по-стари от мен, колкото мен, и по-младите. Да благодаря специално на Моци и Каранга, които утре и вдруги ден имат мачове, но успяха да дойдат. Ние това, което трябваше да направим всички в България го направихме, оттук нататък всичко е в ръцете на Господ… Да стискаме палци на Криси”, каза Наско Сираков.
 

Да помогнем на Криси да спечели най-важния си мач!

Дарителски сметки са открити в Банка ДСК ЕАД на името на Кристиян Георгиев Илиев:
IBAN: BG74STSA93000024851904 – в лева
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро
BIC: STSABGSF
Кристиян Георгиев Илиев

 

Източник и снимки: Блиц