Само в 7DniPlovdiv.bg

Треньорът на Керала защити Бербатов! Разкри какво е разочаровало българина в Индия! Специалистът обяви, че индийските футболисти са …

7 Dni Plovdiv09.12.20171min1670
Бербатов - Керала

Треньорът на Керала Бластърс Рене Мюлестийн за пореден път обясни защо предпочита да използва голямата звезда в тима Димитър Бербатов в халфовата линия. Специалистът също така говори за разликата в класите между българина и по-младите футболисти в тима. Той се съгласи с всеобщото мнение, че понякога 36-годишният футболист дава разочарован вид от отиграванията на своите съотборници и добави, че вече е провел разговор с него по този въпрос.

Eто какво каза специалистът пред клубния сайт:

– В предишния мач Бербатов игра като халф. Ще продължите ли да залагате на него отново на тази позиция?
– Разбира се, че мислим за най-различни варианти. Искаме да използваме по най-добрия начин играч от ранга на Бербатов. Целта ни е той да играе възможно най-много с топката. Няма как обаче да не отчетем факта, че той е на такава възраст, в която няма тази скорост отпреди години, нито пък експлозивност. Това е и причината да искаме да играе изтеглен по-назад.

– Бербатов е играл футбол на най-високо ниво. Тук обаче не винаги нещата на терена се случват така, както той очаква. Често показва, че е недоволен. Разочарова ли го това?
– Добър въпрос. Правилно сте забелязали. Според мен много от футболистите, които са играли на високо ниво и идват тук, очакват на терена да се случват други неща. Но трябва да са наясно, че тук има много млади играчи, които имат много да учат.

Говорил съм с Бербатов по този въпрос. И двамата знаем какво е да си на най-високото ниво. Тук обаче трябва да гледаме реално на нещата и да се адаптираме. Бербатов трябва да разбере, че тук има момчета, които са много млади. Той е наясно, че не може да очаква много от тях, тъй като те тепърва навлизат в истинския футбол.

Днес Керала гостува на Гоа в среща от 4-ия кръг на индийския шампионат. Двубоят е от 16:30 часа българско време и ще може да бъде гледа по Мтел Спорт 1.

Блиц