Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ненужен в Локомотив иска поне … 6000 евро, за да си бие камшика от „Лаута“!

7 Dni Plovdiv07.12.20171min7240
Локо - радост след успеха над Етър

Локомотив ще се срещне известни трудности в намерението си да се раздели с някои от футболистите, от чиито услуги треньорът Бруно Акрапович вече се отказа.  От последната партида ненужни до момента черно-белите се разделиха официално само с любимеца на феновете – португалския мускетар Пауло Серджо.

Един от тези, с които ръководството на клуба няма да успее да скъса с лекотата, на която се надяваше, е Дино Мартинович. 27-годишният словенец претендира за обезщетение, за да се съгласи да скъса преждевременно договора си с Локо. Той все още има действащ контракт до лятото на 2018-а год. Мартинович се надява шефовете на смърфовете да му изплатят поне … 6000 евро за сбогом, научи 7DniPlovdiv.bg. Според запознати Дино може да склони да не претендира за всичките си възнаграждения по договор, но желае да получи поне полагащите му се пари до декември включително.  Месечната заплата на крилото на „Лаута“ е около 2000 евро. Той ще си иска заплатите поне за 3 месеца – октомври, ноември и декември.

На този етап не е изключен вариант от ръководството на Локо да извадят коз от ръкава си, свързан с клаузи в договора на Мартинович, които да им помогнат да не се бръкнат в джоба поне по-надълбоко от това, което офанзивният халф е заработил – т.е да бъде осуетено изплащането на всички пари до края на договора.  Възможно е шефовете да са се подсигурили и да опитат да разделят с играча без да му плащат. Със сигурност обаче ще срещнат отпор.

Собственикът на Локо Христо Крушарски в момента още е в Аржентина. Той ще трябва да се разпореди оттам как да се процедира с Мартинович или в краен случай да разреши казуса, след като се върна от Южна Америка на 21 декември.

Черно-белите все не са скъсали официално и с Дани Кики. Той вероятно също претендира да си получи минимум поне заработените до момента заплати.