Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев на Белия не спира да пише история! Канарчета продължават да чупят рекорди! Само на крачка са от невиждано постижение за жълто-черните !

7 Dni Plovdiv06.12.20171min7560
Радост-на-футболистите-на-Ботев-2

Ботев (Пловдив) продължава с безпрецедентното си представяне и вече изравни рекорд по поредни шампионатни мачове без загуба в едно първенство, пише „Меридиан мач“. В момента „канарчетата“ са в серия от 11 мача без поражение – 6 победи и 6 равенства. Такъв резултат „жълто-черните“ имаха единствено при изключителното си представяне в сезона 1985/86, когато Зехтински, Костадинов, Пашев и компания се бореха до последно за титлата.

Още следващия кръг тимът на Николай Киров-Белия може еднолично да държи рекорда, предвид домакинството на Етър. В историята си „канарчетата“ имат само една по-дълга серия без поражение, но тя е записана в два сезона. Става въпрос за серия от 13 мача, записана през 1966 и 1967 година.

Интересното е, че паралелно с това Ботев работи и по друг рекорд. „Канарчетата“ направиха 0:0 с Черно море и са в поредица от 6 равенства, а тя е без аналог в историята на клуба. Повече последователни ремита в елита са имали само Левски – 8 през 1963 година, както и Спартак (Пловдив) – 7 през 1969 година.