Само в 7DniPlovdiv.bg

БОМБА! Боби Михайлов изправя Наско Сираков срещу Любо Пенев в дуел за трона в БФС! Но има едно условие и друг кандидат!

7 Dni Plovdiv06.12.20171min8170
Боби Михайлов и Преслава

Борислав Михайлов ще предложи Наско Сираков за свой заместник като президент на БФС, твърдят колегите от KotaSport.com. За да се случи това, обаче има и една условност. Настоящият бос на родната футболна централа да вземе окончателно решение да не се кандидатира за нов мандата. Той все още обмисля този вариант. Дали това ще се случи пък зависи от УЕФА. KotaSport.com научи още, че Михайлов може да бъде издигнат в структурите на европейската футболна централа. Ако му бъде предложен по-висок пост, то той със сигурност ще сдаде доброволно властта в родния футбол и ще се концентрира върху работата си зад граница.

Припомняме, че президентът на УЕФА Александър Чеферин ще пристигне в София по покана именно на президента на БФС Борислав Михайлов. Визитата ще се осъществи на 11 декември, понеделник, като заедно с първия човек в европейския футбол у нас ще пристигне и шефът на отдел „Национални асоциации“ Зоран Лакович. Чеферин и Михайлов поддържат отлични отношения и работят заедно в Изпълнителния комитет на европейската футболна централа, като президентът на Българския футболен съюз към настоящия момент е председател на Комисията за развитие на футбола и техническа подкрепа.

Именно на срещата между двамата, бронзовият медалист от САЩ’94 ще обсъди с Александър Чеферин евентуалния си заместник. Освен Наско Сираков, Боби Михайлов ще предложи и още едно име – Атанас Фурнаджиев. Очаква се именно след срещата Михайлов – Чеферин да се вземе окончателно решение дали бившият национален вратар ще се кандидатира за нов мандат, или ще посочи свой наследник на поста.

Така или иначе, кой ще се изправи срещу Любослав Пенев на предстоящия Изпълком предстои да стане ясно съвсем скоро…