Само в 7DniPlovdiv.bg

Супер! Локомотив е безапелационен шампион на турнира „Футболни звезди на България”! Изгряващите звезди на смърфовете обраха и индивидуалните награди!

7 Dni Plovdiv04.12.20171min850
Локомотив набор 2008 с трофея от Бургас

Отборът на Локомотив-1 набор 2008 триумфира на националния турнир „Футболни звезди на България“, който се проведе от петък до неделя в град Бургас. Момчетата на Светослав Каламов смачкаха всичко по пътя си и след победа на финала с 4:1 над Локомотив (София) грабнаха златото и първото място в надпреварата. “Черно-белите” обраха и следните индивидуални награди:
Най-добър нападател: Мартин Величков
Най-добър полузащитник: Мерт Ахмед
Най-добър вратар: Божидар Цънцаров
Локомотив-1 стигна до финала след като завърши първи в своята група. “Черно-белите” надвиха последователно Добруджа (4:0), Звездичка (6:2), Бургас спорт (11:0) и Арес (18:0). Първото място в груповата фаза им отреди да срещнат на полуфинал Дунав (Русе). Локомотивци взеха победата след 4:3 след дузпи (2:2 в редовното време), като основна заслуга за това имаше вратарят Божидар Цънцаров, който отрази цели 3 наказателни удара.
На финал се изправиха Локомотив Пловдив и Локомотив София. Пловдивчани доминираха през цялото време и успяха да грабнат златото без проблеми. С три гола на Георги Нейчев и един на Димитър Урумов “черно-белите” се поздравиха с първото място на силния турнир!
Това бе поредното силно представяне на Локомотив в такава надпревара. Предният месец “черно-белите” завършиха втори на престижния международен турнир в Кушадасъ, Турция.
Резултатите от двата тима на Локомотив при набор 2008:
Локомотив-1 – Добруджа 4 : 0
Локомотив-2 – Дунав Русе 2 : 6
ДФК Звездичка – Локомотив-1 2 : 6
Нефтохимик – Локомотив-2 5 : 2
Локомотив-2 – Болярчета 2:2
Локомотив-1 – Бургас спорт 11:0
Локомотив-1 – Арес София 18:0
Локомотив-1 – Дунав 2:2 (4:3 след дузпи)
Локомотив-1 – Локомотив София 4:1 (финал)