Само в 7DniPlovdiv.bg

Невиждани скандали на „Лаута“! Изгониха „бащата“ на Даксон заради кандидат-купувача на Локомотив! Не е истина защо напуска легенда на клуба…

7 Dni Plovdiv04.12.20171min4940
Николай Курбанов

Скандалите и драматичните събития на Лаута през този сезон нямат край. Ръководството на Локомотив (Пд) е пуснало предизвестие за прекратяване на договорите на двама служители в клуба, а в същото време трети служител сам е поискал да напусне и на свой ред също е подал едномесечно предизвестие, информира Plovdiv24.bg.

Принудени да напуснат са били управителят на стадиона Никола Николов – Гунди и служителят Трайчо, който работи на бариерата на входа на комплекс “Локомотив”. Мотивът за тяхното уволнение е повече от странен – те не били попречили на италианския бизнесмен Бенедето Манчини и са допуснали той да влезе необезпокояван на стадиона, за да подаде официалната си оферта за купуване на клуба.

7DniPlovdiv.bg припомня, че Гунди е като втори баща за бившия любимец на черно-бялата торсида. Даксон да Силва. Николов се грижеше като за собствен син за бразилския виртуоз, докато и играеше за Локо. Затова мнозина казваха, че той българският баща на кариоката.

Plovdiv24.bg припомня, че комплекс “Локомотив” все още е общинска собственост и никой не може по какъвто и да е повод да забрани на граждани да влизат на територията му през деня в работно време. През въпросния вход на бариерата минават фенове, спортисти и треньори от 5-те клуба, намиращи се на територията на комплекса, както и всеки автомобил, който заплати вход от 2 лева.

Търкания с ръководството има и администраторът и легенда на клуба Николай Курбанов, на когото му писнало и вече е подал оставка, пускайки едномесечно предизвестие за напускане, научи още нашата медия. Шефовете на Локо опитали да обвинят Курбанов за гаф, който самите те са направили, подписвайки договор с треньора на вратарите Здравко Букарица.

Оказало се обаче, че въпросният специалист, докаран по настояване на старши треньора Бруно Акрапович, не притежава необходимия лиценз за треньор на вратарите. Според нормативните разпоредби на БФС всеки един клуб в Първа лига трябва да има лицензиран треньор на вратарите.

От футболната ни централа са направили компромис и са дали отсрочка на черно-белите до началото на пролетния полусезон да намерят подходящ специалист. Заплашени с уволнение са и работниците по поддръжката на стадиона, като тяхната съдба ще се решава в понеделник.

Припомняме, че в края на септември от Локомотив по собствено желание си тръгна и друг бивш футболист с над 200 мача за клуба – Георги Карушев, който изпълняваше длъжността на скаут и координатор.