Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев пожела „замразен“ във фризера на Левски! Канарчетата го искаха още по времето на банкера Цветан Василев, но тогава трансферът не се получи!

7 Dni Plovdiv02.12.20171min2040
Димитър Пиргов за сайта

В Ботев имат нов фаворит за подсилване на защитата през пролетта. Това е Димитър Пиргов от Левски, пише Меридиан Мач. 28-го-дишният футболист от Гоце Делчев изпадна в ролята на дълбока резерва, откакто дойде Делио Роси. За капак Пиргов все още не е подписал нов договор със „сините”, а сегашният му изтича през лятото. Така от Нова година Димитър ще бъде свободен да преговаря с други отбори. Мениджърът му Милко Бански прави опити да му осигури трансфер в чужбина, но не е сигурно дали такъв вариант ще се осъществи, защото Левски ще иска да избие пари от Пиргов. Затова от Ботев смятат, че са в отлична позиция за подписа на защитника.

Друг вариант, както „Меридиан Мач” вече писа, е Стилиян Николов от Пирин. „Канарчетата” ще го атакуват, ако Пиргов откаже. Още повече, че Николов може да стане свободен агент след Нова година, ако финансовата криза в Благоевград не намери решение. Иначе като разменна монета ще бъде ползван Тони Тасев, който не успя да се наложи при „жълто-черните”.

Избор номер 1 обаче е Пиргов, след като в последно време бившите кадри на Левски се представят отлично в Ботев.

7DniPlovdiv.bg припомня, че канарчетата искаха Димитър Пиргор още по времето, когато пловдивския клуб се финансираше от банкера Цветан Василев. Тогава бранителят се подвизаваше в Пирин (Гоце Делчев), но до трансфер при жълто-черните не се стигна.