Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Берое се точи да увеличи колонията локомотивци под Аязмото! Вижте коя перла от „Лаута“ пожелаха заралии

7 Dni Plovdiv02.12.20171min5920
Локомотив Пловдив - радост след гол

В Стара Загора са вперили поглед към „Лаута“ и не го отделят оттам.  Берое се прицели в пореден футболист на Локомотив. Под Аязмото само през тази календарна година акостираха 4 смърфа – Мартин Райнов, Павел Виданов, Мартин Камбуров и Иван Иванов.  Карето са основни играчи в състава на Александър Томаш, като първият дори е и капитан на отбора. Сега заралии си харесаха още една от звездите на черно-белите.  От Берое си заплюха най-конвертируемия футболист на Локомотив в момента – Парвизджон Умарбаев, научи 7DniPlovdiv.bg. Таджикския Меси е в полезрението на старозагорци от няколко месеца.

23-годишният универсален халф, който притежава и руско гражданство, е обвързан със смърфовете до лятото на 2018 год.  Преди малко повече от месец ръководството на черно-белите проведе първоначални разговори с Пара за удължаване на изтичащия му след края на сезона договор. Решителните преговори между Умарбаев и шефовете на Локо за преподписване на контракта предстоят.  Крушарски и ръководството на клуба искат да задържат на всяка цена най-доброто си чуждестранно селекционно попадение откакто поеха управлението на клуба.  В негово лице на „Лаута“ виждат и златна кокошка, която да им донесе пачки при бъдещ трансфер. Затова в Локо искат да вържат Парвизджон с нов договор.

На „Лаута“ очакват окончателния списък с имената на играчите, които новият треньор Бруно Акрапович желае да продължат да бъдат част от отбора и след Нова година. 50-годишният босненец ще реши и на кои от футболистите с изтичащи договори ще бъдат предложени нови. Специалистът нееднократно нападна възпитаниците си, че нямат характер и класа да играят за Локомотив. Едва ли обаче Акрапович ще иска да се раздели точно и с Умарбаев. Все пак нищо не се знае, но шансовете Таджикския Меси да отпадне от сметките на треньора за пролетта изглеждат минимални. Вече, ако преговорите за новия договор на Парвизджон ударят на камък, то от Локо е възможно да опитат да го продадат през зимния трансферен прозорец, за да не го изпуснат без пари през лятото.

Именно такъв е планът на Берое за привличането на Умарбаев. Старозагорският клуб не е сред тези, които ще извадят трансферна сума, каквато биха поискали от „Лаута“ за национала на Таджикистан. А парите със сигурност няма да са малко. Откакто се подвизава при черно-белите, Крушарски отхвърли не едно и две предложения за Парвизджон, като единият от мотивите на ръководството бе, че още е твърде млад, особено за да заиграе в класен отбор от чужбина.  Според запознати към момента от Берое се готвят да изчакат търпеливо, надявайки се Умарбаев да стане свободен, след което да приеме именно тяхната оферта.

7DniPlovdiv.bg вече разкри, че Таджикския Меси попада в плановете и на Левски. Той е харесан от скаутите на сините още преди Делио Роси да поеме отбора. На Герена оставиха италианския специалист да вземе крайното решение за привличането на звездата на Локо.

ВИЖТЕ ТУК

Така поне два родни клуба в лицето на Левски и Берое се ослушват и следят под лупа Парвизджон Умарбаев. Със сигурност интерес към него ще прояват отбори и от чужбина. Вече имат такъв от клубове от бившите съветски републики.