Само в 7DniPlovdiv.bg

Жребият за Световното в Русия е хвърлен! Вижте групите

7 Dni Plovdiv01.12.20171min4870

Жребият за световното първенството в Русия през 2018-ата год. е хвърлен. Преди малко той бе изтеглен в Кремъл.

Церемонията в Кремъл стартира в 17:00 часа и бе открита от руския президент Владимир Путин, както и от шефа на ФИФА Джани Инфантино.

Приветствам всички с добре дошли на жребия. Нашата страна очаква с огромно нетърпение световното първенство, където най-добрите футболисти ще могат да покажат своето майсторство. Очакваме 2,7 млн. души да посетят Русия и съм сигурен, че Мондиал 2018 ще се превърне във важен фактор за развитието, най-вече на младото поколение.“, заяви Путин, а след него думата взе Инфантино, който цитира други данни за очакваната посещаемост:

За мен е огромно удоволствие да съм тук и да кажа няколко думи след тази реч на руския президент Владимир Путин. Приветствам ви на жребия, който всички очакваме. Напрежението расте, а аз бих искал най-вече да благодаря на всички руснаци, защото те работиха много в тези трудни времена и направиха едни прекрасни 12 стадиона. Очакваме над 1,5 млн. да пристигнат в страната. Благодаря, Русия, благодаря за всичко. Желая всичко най-добро!”

Съзвездие от футболни звезди и легенди в  лицето на Гари Линекер, Диего Марадона, Кафу, Фабио Канаваро, Карлес Пуйол и други, изтеглиха жребия, който определи интересни групи.

Съдбата и новият регламент по тегленето на жребия помогнаха на големите фаворити и в нито една от групите няма повече от два изявени такива.

Саудитска Арабия ще играе в мача на откриването срещу Русия на 14-и юни 2018 година, а ден по-късно ще има иберийско дерби в Сочи, където сили ще премерят Испания и Португалия.

Настоящият шампион Германия попадна в група “F” заедно с отборите на Мексико, Швеция и Република Корея. Рекордьорът по световни купи Бразилия ще ще играе с тимовете на Швейцария, Коста Рика и Сърбия. Любопитен изглежда сблъсъкът в група “В”, където европейският крал Португалия с Кристиано Роналдо ще се бори с доскорошния футболен властелин Испания. Заедно с тях в групата са наглед лесните за преодоляване Мароко и Иран. Лионел Меси и Аржентина имат нелека задача в група “D”, където са коравите Исландия, Хърватия и Нигерия. Английският национален отбор може да си отдъхне, че се размина с колосите и се нареди до Белгия, Панама и Тунис.

 

Група А
1. Русия
2. Саудитска Арабия
3. Египет
4. Уругвай

Група В
1. Португалия
2. Испания
3. Мароко
4. Иран

Група С
1. Франция
2. Австралия
3. Перу
4. Дания

Група D
1. Аржентина
2. Исландия
3. Хърватия
4. Нигерия

Група Е
1. Бразилия
2. Швейцария
3. Коста Рика
4. Сърбия

Група F
1. Германия
2. Мексико
3. Швеция
4. Република Корея

Група G
1. Белгия
2. Панама
3. Тунис
4. Англия

Група Н
1. Полша
2. Сенегал
3. Колумбия
4. Япония

Снимки: fifa.com