Само в 7DniPlovdiv.bg

Строги мерки срещу палежите в Пловдив! Има двама арестувани…

7 Dni Plovdiv01.12.20171min830
полиция

Двама са арестувани по подозрение, че са запалили автомобила на директора на пловдивския затвор Божил Иванов. Те за задържани за 24 часа по Закона за МВР

Pрипомняме, че на 30 ноември 2017 г., около 21,35 часа, в Първо РУ на МВР-Пловдив е получен сигнал за горящ лек автомобил в гр. Пловдив.

На място е бил изпратен полицейски екип, който установил, че автомобилът е марка „Опел Фронтера“, с пловдивска регистрация, и е собственост на Началника на Затвора в Пловдив – Божил Иванов. От пожара са нанесени материални щети в предната част на моторното превозно средство. Към момента не е установен извършителят.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават да се извършват активни процесуално-следствени действия – допълнителни огледи и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване на извършителя на престъплението.

Предишният палеж на висш служител все още не е разкрит. Преди малко повече от два месеца автомобилът Опел Кадет на шефа на охраната на затвора Стефан Георгиев също бе залят със запалителна течност и подпален пред дома му, като изгоряха цялата предница и купето.

След палежа е започнала светкавична проверка в затвора.  Униформените са намери мобилен телефон при  Атанас Червенков – Райфъла и са го иззели. Преди седмица униформените откриха пет мобилни телефона у бизнесмена, това наложи и той да бъде изолиран.

Източник: trafficnews.bg