Само в 7DniPlovdiv.bg

Целият свят тръпне в очакване! Всички погледи са насочени към Кремъл! Вижте разпределението на урните за Мондиал 2018

7 Dni Plovdiv01.12.20171min770
Световно първенство в Русия - жребий

Днес в Кремъл ще се състои церемонията по тегленето на жребия за Мондиал 2018. Над 1300 гости ще присъстват на събитието, което ще премине при изключително строги мерки за сигурност. Участие потвърди и президентът на Русия Владимир Путин. Водещи ще са бившият английски национал Гари Линекер и руската спортна журналистка Мария Командная. В ролята на техни асистенти ще влязат звездите на световния футбол, които вече пристигнаха в Москва – Диего Марадона, Кафу, Фабио Канаваро, Гордън Бенкс, Лоран Блан, Диего Форлан, Карлес Пуйол и Никита Симонян.

За финалите на шампионата не се класираха някои от най-силните отбори на планетата – четирикратният световен първенец Италия, трикратният финалист Холандия и настоящият шампион на Южна Америка Чили. От отборите в Топ 20 в ранглистата на ФИФА липсва само Уелс.

Именно класацията на ФИФА е определяща за подреждането на четирите урни. Всяка от тях е съставена от по 8 отбора. Русия ще е водач на група като домакин, а другите 7 отбора в първа урна са тези с най-предно класиране в световната ранглиста. Прави впечатление, че Испания и Англия са във втора урна.

Правилата при тегленето на жребия са прости: в една група не могат да попаднат повече от два отбора от Европа, както и повече от един отбор от всяка от другите зони.

Началото на церемонията е в 17:00 часа българско време.

Разпределението на отборите по урни:
Първа: Русия, Бразилия, Белгия, Германия, Полша, Португалия, Франция, Аржентина
Втора: Мексико, Англия, Испания, Хърватия, Уругвай, Колумбия, Швейцария, Перу
Трета: Иран, Тунис, Коста Рика, Египет, Исландия, Дания, Сенегал, Швеция
Четвърта: Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, Нигерия, Мароко, Панама, Австралия, Сърбия