Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев вдигна заплатата на Чворович! Вижте по колко ще прибира според новия договор

7 Dni Plovdiv01.12.20171min4830
Иван-Чворович

Сагата около преподписването на договора на Иван Чворович приключи успешно . 32-годишният  вратар удължи договора си с Ботев до лятото на 2019 година. Настоящият му контракт изтичаше на 31 декември тази година. След продължителни преговори клубът и стражът стигнаха до положително решение и за двете страни. Дори Чворович пренебрегна оферта от Унгария, за да продължи да пази на вратата на канарчетата.

Според  новия си договор Иван ще прибира по 3000 евро месечно, научи 7DniPlovdiv.bg. Така сърбинът ще прибира установеният официално таван на заплатите в клуба.  До момента стражът получаваше на Коматево възнаграждание от порядъка на 2000-2500 евро. Според запознати офертата от унгарския клуб е била малко по-висока във финансово отношение. Различни информатори твърдят, че въпросното предложение е било с около 1000 евро по-висока месечна заплата от тази, която ще получава при жълто-черните.

Чворович обаче се чувствал отлично в Ботев, а и феновете се отнасят перфектно  с  него. На всичкото отговоре сърбинът и семейството свикнаха и с живота в България, след като той пази по родните терени повече от 10 години. Чворович е амбициран да спечели още трофеи с канарчетата. Той имаше сериозна заслуга за завоюването на Купата на България и Суперкупата на България през това лято.