Само в 7DniPlovdiv.bg

Край! Чворович се врече във вярност на Ботев и отсече: Отиващата си година бе една от най-вълнуващите за мен, чакат ни още много положителни емоции!

7 Dni Plovdiv30.11.20171min1970
Иван-Чворович

Ботев” постигна споразумение за нов договор с Иван Чворович. Настоящият конткракт на вратаря е до края на годината, като веднага след неговото изтичане в сила влиза новото споразумение, което е за срок от 18 месеца, до края на юни 2019 г.

Иван Чворович бе привлечен в “Ботев” през януари т.г., като успя да натрупа 34 мача за Клуба през 2017-та. 12 от тях бяха през миналия сезон, а от началото на настоящата кампания 32-годишният страж е записал на сметката си общо 22 участия в шампионата и Лига Европа.

Чворович пази на вратата на “Ботев” и в паметния финал за Купата на България, в който “жълто-черните” завоюваха трофея след победа с 2:1 над един от бившите тимове на родения в Белград вратар – “Лудогорец”.

Вратарят на “Ботев” (Пловдив) Иван Чворович изрази задоволство от подновяването на договора си с Клуба. Сърбинът с български паспорт ще продължи да носи екипа на “канарчетата” до лятото на 2019 г., след като се споразумя с ръководството за продължаване на изтичащия му след месец контракт.

“Радвам се, че се въпросът с новия ми договор е вече решен и съм доволен, че оставам в “Ботев”. Отиващата си година бе една от най-вълнуващите за мен във футбола. Купата и емоциите, които преживяхме покрай участието в евротурнирите си заслужаваха. Надявам се да имаме още поводи за радост”, заяви Чворович пред клубния сайт.

“Имаме силен отбор, в който има доста добри футболисти. Колективът ни е сплотен и мисля, че можем да се развиваме и да постигаме още по-добри резултати. Вярвам, че ни чакат още много положителни емоции”, каза още стражът на “Ботев”.