Само в 7DniPlovdiv.bg

Димитър Пенев за боя на „Лаута”: За малко да бъде загубен флагът за корнера!

7 Dni Plovdiv29.11.20171min1640
Димитър-Пенев-за-сайта

Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев коментира инцидентите на “Лаута”, които прекъснаха за четвърт час мача между “червените” и Локомотив Пловдив. Пред “Тема Спорт” Пената показва феноменална памет, като припомня, че случилото се между фенове на ЦСКА и Локо не е прецедент, но сега се е добило гласност заради тв излъчването. Той е останал и силно впечатлен от употребата на флагчето за корнер в боевете на пистата, а изчезването му стана причина за допълнително забавяне на мача след прекратяването на баталиите, докато бъде открито и поставено на място.

“Всички помним един мач в Сандански преди десетина години. Тогава локомотивски фенове нападнаха наши привърженици, хвърляха камъни по време на мача, направиха зулуми. Махленски войни са това. Не изключвам и сега да е имало умишлена провокация. Всичко е възможно. Добре, че все пак се размина с по-сериозни наказания за ЦСКА. Глобите са сурови, а за малко да бъде изгубен и флагът за корнера…Дълги минути го подмятаха…Но може да бъде и по-зле”, казва Пената.

Той е убеден, че “Българска армия” ще се напълни за мача за Купата с Лудогорец и съперникът ще бъде елиминиран. Според него треньорът Стамен Белчев определено е надхвърлил очакванията, които е имало към него при назначаването му преди година. Необективното съдийство обаче увеличава напрежението върху него, като Пенев дава за пример отменения гол в Пловдив. Според него това е провокация, а реферите трябва да си помислят за някаква граница.