Само в 7DniPlovdiv.bg

Боят между агитките на Локо и ЦСКА бил уговорен!Руснаците накарали дружките си от „Лаута” да уредят сражението,след като…

7 Dni Plovdiv28.11.20171min9900
Бой на Лаута

Агитките на „Локо” (Пд) и ЦСКА са уредили помежду си боя, който прекъсна мача. За този сценарий на случилото се в неделя вестник „24 часа” научи от източници от фенски организации на двата отбора.

В България са пристигнали петима представители на хулиганската фракция ТУКИ, известна с това, че редовно организира по интернет или по телефон сблъсъци с привърженици на други отбори, които имат мерак да се бият. Даже мелетата се заснемат и после се качват в интернет като гордост.

Въпросните руски ултраси разбрали, че мачовете в България се охраняват на стадионите само от частни гардове, така че накарали дружките си от Локо Пд да се свържат с крайни привърженици на ЦСКА и да уговорят боя с тях.

Всичко било уточнено, като например минутата, когато замисленият кьотек трябва да стартира. Затова и при разбиването на защитната ограда от фенове на ЦСКА тези от другата страна на стадиона вече бяха стартирали спринта си по посока към вражеската агитка.

Иначе дежурният делегат на мача Стоян Велчев не успял да забележи удара на фен на пловдивчани срещу футболиста на ЦСКА Енрике Рафаел, както и плюнката срещу Божидар Чорбаджийски. Нямало никакви данни и за инцидента в ложата, където бяха нападнати шефовете на гостите пред очите на всички.

Ударът срещу Рафаел се виждал ясно на няколко записи и снимки. Останалото наистина било покрито от медиите.

Заради това ръководството на ЦСКА написа поредната си гневна декларация, след като двата отбора бяха наказани еднакво от БФС.