Само в 7DniPlovdiv.bg

УНИКАЛНО! Руснакът,който запали войната на „Лаута”, бил на пистата като …журналист! Вижте как е минал за такъв!

7 Dni Plovdiv28.11.20171min4730
Максим Тук -7

Руснакът Максим Туск, който предизвика мелето между феновете на „Локо” и ЦСКА в Пловдив, бил пуснат край терена, след като показал журналистическа карта на охранителите.

Това е една от версиите как се е появил Максим до агитката на гостите.

Според говорителя на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев руснакът се прехвърлил през оградата на сектор „А”.

Охранителите се опитали да го спрат, но той успял да се измъкне и повлякъл след себе си още фенове на „Локо”.
Около цесекарите Туск и още един негов съотборник започнали да дразнят запалянковците и чашата преляла, когато се опитали да вземат едно от знамената на агитката.

В този момент запалянковците от София направиха на сол уж солидната ограда на стадиона и през една от строшените врати нахлуха и те на пистата.

Туск бе един от тези, които най-много го отнесоха по време на боевете, а в тях бяха използвани факли, камъни и други подръчни материали.

Общо 11 са арестуваните, като от тях 7 са от „Локо”, а 4-ма са от ЦСКА. Десет от тях са свързани с боя, а единият е арестуван, след като се опитал да предизвика бой и в ложата на стадиона. Той атакувал шефовете на ЦСКА, пише „24 часа”.
„На девет от задържаните са съставени актове по Закона за дребното хулиганство”, заяви Атанас Илиев. Той призова занапред да бъде създадена такава организация, че да не се стига до подобни сцени. „В неделя на стадиона имаше много деца, част от които участваха в тази грозна сцена”, допълни го шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков.

„Събрали сме доказателства за 4 наказателни производства. Те са за унищожаване на оградата, за нанесени телесни повреди на граждани и едно длъжностно лице, което е охранител в частна фирма”, допълни прокурор Илиев. По думите му продължават разпити на свидетели и отново се проверяват записите от камерите. Според прокуратурата всеки, нарушил обществения ред, ще си понесе отговорността.
„Благодарим на полицията за бързината по установяване на извършителите”, каза още прокурорът.

От полицията допълниха, че ще продължат да работят с разпознаване на всички участници в мелето, като не изключиха да има и още арестувани.

„Един от задържаните общо 10 българи е обявен за издирване от Чешката република за извършено там престъпление кражба. Той ще бъде предаден на чешките власти за търсене на наказателна отговорност срещу него”, уточни старши комисар Атанас Илков.
Руснаците, които били поканени от феновете на домакините, били общо петима. Всичките са привърженици на московския „Спартак”, където играе и капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов.

Знаме на „Бандата на Туск” имало в агитката на пловдивчани още в началото на мача.

Максим Туск е едно от най-известните имена сред руските хулигани. Според тях той е участвал в доста уговорени битки с агитките на други отбори.

Отделно прави и филмчета, които са озаглавени „Животът около футбола”, заради което има и журналистическа карта.

Туск е обявявал нееднократно, че най-омразният му отбор на планетата е ЦСКА (Москва), като така изборът му да бъде на мач на едноименен отбор не е толкова необясним.

Интересното е, че няма данни Туск да има присъда за футболно хулиганство или каквото и да е в Русия. Той нямал дори забрана да посещава футболни мачове. Вероятно заради това се е сдобил и с българска виза от посолството ни в Москва.

По принцип българските фенове имат доста близки връзки с тези от Русия, но не е ясно точно как „Спартак” кореспондира с „Локо”.

.