Само в 7DniPlovdiv.bg

Екстрадират в Чехия един от арестуваните фенове на Локо! Прокуратурата продължава разпитите, търсят още замесени в баталните сцени!

7 Dni Plovdiv27.11.20171min9251
Локо ПЛ-ЦСКА 31- бой

Пловдивската прокуратура и полиция дадоха извънредна пресконференция днес. Повод за нея станаха вчерашните батални сцени на „Лаута“ по време на мача между Локомотив и ЦСКА. Общо 11 са задържаните след свирепия бой на пистата на стадиона!

Един от от тях е издирван в Чехия по обвинение за кражба. Той ще бъде предаден на чешките власти. Директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков уточни, че става въпрос за привърженик на Локомотив.

„Събрали сме данни и доказателства за 4 наказателни производства за хулигански прояви, извършени с особена дързост и цинизъм . Те са за унищожаване на оградата, за нанесени телесни повреди на граждани и едно длъжностно лице, което е охранител в частна фирма”, обявиха от прокуратурата.

Относно задържания тартор от агитката на Спартак (Москва) Максим Тук се обяви, че той е бил агитката на смърфовете по покана на фенклуба. Именно руснакът предизвикал страшното меле между двете агитки. Максим прескочил оградата на централния сектор и се озовал пред агитката на червените.

„Охранителите опитали да го спрат, но руснакът успял да се измъкне от тях и повлякъл агитката на Локомотив. След това започнал боят“, разясни Илков.

Стана ясно, че  още се събират материали и видеозаписи от грозните сцени на „Лаута“. Възможно да бъдат задържени и други лица, на които да бъдат повдигнати обвинения. На всички задържани към момента са наложени административни наказания от съда. Хулиганите са пуснати днес.  Шестима от арестуваните са фенове на Локо, а четирима – на ЦСКА.

Полицията влязла на стадиона, след като боят вече е беше в разгара си, тъй като ръководството на “Локомотив” предпочело срещата да бъде охранявана от частна фирма. Причината – излиза по-евтино.

От Прокуратурата обявиха, че още се събират данни за всеки един, който по някакъв начин е бил замесен в боя . “Ще бъдем безкомпромисни. Установяват се имената на всички лица, активни участници в инцидента. Текат разпити и се преглеждат видеоматериалите. Надявам се в най-скоро време да установим самоличността на всички. Няма да остане лице, което да не бъде наказано.”