Само в 7DniPlovdiv.bg

Ливанец прецака Кубрат Пулев!

7 Dni Plovdiv27.11.20171min6540
Кубрат-Пулев-Кобрата

Боксьорът с немски паспорт Мануел Чар прецака Кубрат Пулев и мераците на българина да се бие за световната титла в тежка категория.

Ливанецът стана новият шампион, който спечели короната на Световната боксова асоциация (WBA) след успех в 12 рунда над бившата жертва на Кобрата – Александър Устинов, съобщава “България днес”. Срещата се игра в Оберхаузен (Гер). Руският гигант Устинов беше свален в нокдаун през осмия рунд, но успя да доиграе срещата, въпреки че загуби накрая.

Световната боксова асоциация пък взе шокиращото решение двубоят да бъде за титлата само ден преди мача. Очакваше се короната да бъде разиграна в началото на 2018 г. между Фрес Окендо и Кубрат Пулев на галавечер в Чикаго.

„Разрешението е дадено при условие, че победителят ще се бие с пуерториканеца Фрес Окендо, който има право на подобен двубой за титлата след съдебен спор в Ню Йорк“, пише в официалното решение на WBA.

Кубрат Пулев беше предприел необходимите стъпки, за да атакува трофея. Той дори пътува до Колумбия, за да говори лично с президента на Световната боксова асоциация Хилберто Мендоса, вместо да се лекува от тежката контузия.

Българинът трябваше да се бие с Антъни Джошуа през октомври, но мачът пропадна заради разкъсване на гръден мускул.

Мануел Чар има 31 победи (17 с нокаут) и 4 загуби. 33-годишният ветеран стана световен шампион от втория опит. През 2012-а той беше отказан от Витали Кличко (Украйна).

126-килограмовият Устинов пък записа второ поражение в неговата кариера срещу 34 победи (25 с нокаут). Първата загуба беше от Пулев през 2012-а за европейската титла. Между двата мача исполинът имаше седем поредни победи.