Само в 7DniPlovdiv.bg

Ето го тартора на агитка от Москва, който запали войната на „Лаута“!

7 Dni Plovdiv27.11.20171min32270

Тартор на агитката на Спартак (Москва) най-вероятно е в епицентъра на събитията на „Лаута“ вчера.  Става въпрос за лидера на една от най-мощните фракции „Туки“ – Максим Тук. Както е известно, от ръководството на ЦСКА обявиха, че провокаторите на баталните сцени на мача между Локомотив и червените са руски ултраси, които по всяка вероятност са привърженици на гранда от Москва. Шефът на ОД на МВР-Пловдив  старши комисар Атанас Илков също разкри, че всичко започва след подобни действия от страна на двама руски граждани, които са задържани. Максим Тук отнася сериозен пердах по време на разразилото меле на пистата на стадион „Локомотив“.

Сайтът „Трибуна Пловдив“ разкрива как точно е станала провокацията. Според инфармацията на колегите  в основата на събитията стоят двама руски журналисти, които са присъствали на мача. По непотвърдена информация на онлайн изданието става дума именно за представители на Телевизия „Околофутбола“. Максим Тук е свързан с тази руска медия.

Около 40-та минута на срещата двамат руснаци са слезли на пистата пред сектора за гости, като на момента служебните лица от частната охранителна фирма са им пресекли достъпа дотам. Те обаче са показали своите журналистически карти и са били оставени на пистата.

След което единият от тях се е доближил до сектора на феновете на ЦСКА и е провокирал „червените“ с жестове. В същото време малка част от феновете в централния сектор на „Лаута“ са слезли до огражденията и също са провокирали отсрещната агитка.

Секунди след това разярените привърженици на столичани бутнаха оградата на своя сектор и след това нахлуха на пистата. В същия момент феновете на Локомотив (Пловдив) са избегнали оградата на трибуна „Бесика“, а малко след това влязоха в ръкопашен бой с тези на „червените“.

Според други източници не изключено всичко това да е било провокирано умишлено, тъй като „черно-белите“ феновете неведнъж са търсили схватка с тези на „червените“.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *