Само в 7DniPlovdiv.bg

Арестуваните фенове стават все повече! Полицията разкри, че от Локо са отказали да …

7 Dni Plovdiv26.11.20171min17560
Локо Пд-ЦСКА 56

Пловдивската полиция разпространи официално съобщение, свързано със свирепия бой на „Лаута“ между фенове на Локомотив и ЦСКА.  Прави впечатление, че бройката на задържаните при мелето се увеличава. Първоначално се появи информация за четирима арестувани, а малко по-късно Шефът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков обяви, че са задържани 10 души.

Ето и самото съобщение от органите на реда, публикувано на сайта на ОД на МВР Пловдив:

За охраната на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК ЦСКА – София, ръководството на клуба домакин е ангажирало частна охранителна фирма. В ОДМВР – Пловдив е постъпило официално писмо, че полицията няма да бъде ангажирана с охраната на мача, а ще охранява обществения ред в района около стадиона и подстъпите към него.

След възникване на инцидента през първото полувреме на футболната среща между агитки на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона.
В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици. Задържани са 11 участници в конфликта, привърженици и на двата футболни отбора. Спрямо тях ще бъде приложена цялата строгост на закона.

Предвид факта, че футболната среща е от категория “рискови”, полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона. Това допринесе за бързата им реакция при овладяване на ситуацията.