Само в 7DniPlovdiv.bg

Шефът на полицията разкри: Двама фенове от руски произход предизвикаха мелето на „Лаута“! Задържаните са общо 10!

7 Dni Plovdiv26.11.20171min3400
Локо ПЛ-ЦСКА 35- бой

Шефът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков разкри какво е породило ексцесиите по време на мача между  Локомотив и ЦСКА. Всичко е тръгнало от невъздържано поведение на двама руски запалянковци – вероятно на Спартак (Москва), които днес бяха част от агитката на “смърфовете”. Въпросните двама граждани на Русия са сред арестуваните 10 души от полицията.

“Фенове на Локо слязоха на пистата и с провокативните си действия създадоха ситуация, при която привържениците на ЦСКА слязоха на терена и се получи една изключително неприятна ситуация. Имаме задържани десет лица – шестима привърженици на Локо и четирима на ЦСКА. Срещу тях са предприети съответните действия за борба с дребното хулиганство, като ще бъдат задържани за 24 часа. Сред арестуваните има някои, които са леко пострадали”, заяви Илков.

Той добави, че предстои да се изгледат и всички налични записи от баталните сцени на “Лаута”: “Ако има допълнителни данни, от които може да се заключи, че има данни за едро хулиганство, тогава вече ще вземат всички онези други мерки”.

“Локомотив отказа наша охрана на двубоя, като си нае външна фирма за тази цел. Нашата задача е да охраняваме спазването на обществения ред около стадиона. Сега вече всичкият ни ресурс е ангажиран с опазването на сигурността и обществения ред вътре и извън стадиона, за да няма подобни инциденти”, допълни  още комисар Илков.