Само в 7DniPlovdiv.bg

Академик загуби от Берое, студентите ще отстраняват грешки

7 Dni Plovdiv26.11.20171min330
БАСКЕТБОЛ - АКАДЕМИК - БЕРОЕ

Академик Бултекс 99 загуби от Берое с 83:88 в контролна среща, играна в Комплекс СИ²ЛА в Пловдив. Домакините бяха без центъра си Станислав Ваклинов, който е ангажиран с националния отбор за световните квалификации. По същата причина отсъстваше и старши треньорът на гостите Любомир Минчев, който е и национален селекционер.

Студентите започнаха много силно и през първата част преднината им стигаше до над 20 точки. Постепенно гостите се върнаха в мача и стопиха пасива си само до 1 точка на почивката. След антракта двубоят продължи равностойно и чак в последните секунди баскетболистите на Берое взеха превес.

Доволен съм от старанието на момчетата, дадох възможност за изява на всички. Пробвахме различни варианти. Отново загубихме мач в последните 50 секунди. Дребни грешки в защита ни костваха победата, надявам се да ги отстраним в предстоящата седмица, коментира старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

След дълга пауза пловдивският тим подновява участието си в шампионата в петък от 18.30 часа срещу Спартак Плевен – отново в Комплекс СИ²ЛА.