Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив става Китайската стена на Европа! Инвеститорите идват, а заплатите се покачват…

7 Dni Plovdiv25.11.20171min2750
община

Пловдив – Китайската стена на Европа, перла в новия път на коприната. По този начин e представен градът под тепетата пред инвеститорите, желаещи да се установят тук. Това стана ясно по време на кръглата маса “Европредседателство, инвестиции, иновации”, провела се през седмицата в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Специално издание, посветено на инвестициите и регионите, е събрало особеностите на българските общини. То описва подробно сближаването на града под тепетата с Китай и инвестиционния интерес на азиатския гигант най-вече по отношение пазара на недвижимите имоти, индустриалните паркове, складовите бази и търговските бази.

Притегателни за азиатския бизнес са индустриалните зони, водеща сред които е Тракия икономическа зона, която се нарежда в топ 3 на Югоизточна Европа по интерес и навлизане на чуждестранни инвеститори, се посочва в анализа.
Отделно градът разполага с изключително добра инфраструктура, магистрала, жп линия, летище в близост и е стратегическа локация, което дава допълнително предимство.

“Повечето инвеститори предпочитат да дойдат първо тук, когато проучват за нов терен и предприятие”, коментира по време на форума икономическият анализатор Георги Стоев.

Той поясни, че Пловдив вече е затвърдил позициите си и като индустриалната столица на България, а ръстът на заплати в това направление в сравнение с миналата година е с над 10%.