Само в 7DniPlovdiv.bg

Развълнуваният Балтанов: В Ботев аз осъществих най-големите си мечти, Ботев е клубът на сърцето ми, а днес сърцето среща детето!

7 Dni Plovdiv25.11.20171min3350

Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов си спомни миналото. Днес той публикува интересно съобщение на личния си профил във Фейсбук. Чрез него Лъчо отдава зсалуженото на клуба, в който прави първите си футболни стъпки. А той е столичният Септември, срещу който канарчетата ще се изправят след малко. Лъчо благоради емоциално и на клуба, помогнал му да осъществи мечтите си – Ботев.

Ето го и емоционалното съобщение на Балтанов:

Малко знаят и говорят за това, защото не е сензация… Истината е, че аз се гордея с факта, че съм юноша на Септември София, че моят футболен път започна от там.
Никога няма да забравя как дядо ме записа да тренирам футбол и от 7 годишен ходех… с трамвая, моето детство премина на зеления килим. Днес казвам това, защото съм на прага на своя мач номер 200 срещу родния ми клуб, на прага на миналото, настоящето и бъдещето.
Искам да кажа на всички деца, че не е нужно родителите им да са влиятелни, някой да им помага или налага, за да успеят, достатъчно е само да мечтаят и да се трудят. Разочарованията са много, битките безброй, но висчко си струва. И не заради спечелените трофеи или името ви във вестниците, а заради аплодисментите от трибуните, усмивките по улиците и благодарността на хората.
Много смятат, че моят най-голям неуспех е неуспеха ми в отбора, в който очакваха много без да ми позволят да го дам, но помислете си, какво е разочарованието на 15 годишен мечтател, когато след полет и престой в “столицата на футбола” го върнат обратно, за да започне да мечтае отначало.
Благодарен съм на всички треньори, с които съм работил, на всички момчета, с които спорта ни е срещнал, във всеки клуб, за който съм играл съм оставил част от себе си, макар и аз като човек да съм грешил.
В Ботев аз осъществих най-големите си мечти, Ботев е клубът на сърцето ми, а днес сърцето среща детето.
Родители, подкрепяйте децата си и ги оставете да водят своите битки. Спорта възпитава…