Само в 7DniPlovdiv.bg

Акрапович постави 7 футболисти в черния списък! Вижте кои играчи ще бъдат изгонени от Локомотив

7 Dni Plovdiv24.11.20171min2330
Локомотив Пловдив - радост след гол

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович ще развърти сериозно метлата през зимната пауза. Черно-белите ще се разделят с поне половин дузина играчи, пише  “Тема Спорт”. За това намекна и спортният директор Чавдар Цветков. “Най-вероятно ще гоним много хора. С този състав няма как да се класираме в първата шестица. Надявам се да нямаме проблеми с разтрогването на договорите на тези, които сме набелязали за освобождаване”, каза преди дни Цветков. Локо вече се раздели с левия бек Марк Бедиме.

В черния списък на босненския наставник са 7 човека – защитниците Ивайло Марков, Асен Георгиев и Пламен Николов, и халфовете Ванчо Траянов, Парзвиджон Умарбаев и Симеон Райков, както и нападателят Халед Аяри, твърди Тема Спорт. Всички те не попадали в плановете на Акрапович, който напролет ще гради изцяло нов отбор, с който да изпълни поставената му цел – участие в първата шестица. Любопитното е, че точно преди година Райков отново се оказа ненужен, като си тръгна след скандал с Едуард Ераносян.

Очаква се до края на месеца на въпросните играчи да бъде съобщено, че могат да си търсят нови отбори. Ивайло Марков подписа с Локо Пд през лятото на миналата година, като дойде от Царско село. Така обаче и не успя да се наложи като титуляр. Асен Георгиев се завърна на “Лаута” през август, но е използван основно да запълва дупки в отбраната. От Пламен Николов, който също подписа с Локомотив през лятото, се очаквало много повече. Ванчо Траянов е вече на 39 години, а Умарбаев и Аяри не допадали на Акрапович, който получил пълен картбланш от собственика Христо Крушарски относно освобождаването и привличането на играчи.