Само в 7DniPlovdiv.bg

Тотален резил! Деца пият, пушат и мятат кючеци на стълбите на пловдивско училище… (ВИДЕО)

7 Dni Plovdiv23.11.20171min1630
Деца

Малко след полунощ петима младежи пият алкохол, пушат и играят кючек пред входа на училище „Цар Симеон Велики” в Пловдив.Меко казано смущаващата картина е вторият подред позорен удар нанесен над добрите нрави, морала и обществения ред в града под тепетата, пише Трафик нюз бг.

В рамките само на едно денонощие, пловдивски училища стават арена за недопустимо поведение, а главни действали лица и в двата случая са младежи. Няколко часа след като двама дванайсетокласници се биха публично зад сградата на Английската гимназия, други младежи си устроиха кръчмарско парти на стълбите пред школото в “Кършияка”.

Буден гражданин е заснел кадри от възмутителната проява, разиграла се сряда срещу четвъртък към 00:30 часа през нощта. Във видеото се вижда как момче се е качило като на сцена върху бетонните перила на стълбите и танцува кючек. Компания му правят три девойки и още един младеж, които пушат, танцуват и пият алкохол, според твърденията на пловдивчанина. Нямаме информация за възрастта на участниците в клипа, не знам на кое училище са възпитаници, дали са пълнолетни и имат право да бъдат там по това време. Но това не е и основният проблем, възникващ след преглеждането на видеото. Проблемът е ценностен. Има ли място кръчмата в училище? Как да създадем респект у младото поколение към образователните институции? Как да ги държим далече от пороците? В морален фалит ли се намираме? Само думи ли са възпитанието и образованието, изчезнали ли са те на практика като дела? Въпроси, които остават без отговор. Единственото, което ни е ясно, съдейки по свидетелствата пред нас, е че към този момент до голяма степен сме се провалили като общество, като социален климат.

Ето и видеото от входа на “Цар Симеон Велики”:

Припомняме, че Пловдив е победителят в надпреварата за „Европейска столица на културата през 2019 г.“ Пловдив се отличи с реалистичен бюджет, оригинални идеи и проекти, както и с  много силна артистична програма, които ще допринесат за културното развитие на града и региона. Част от инициативите вече са стартирали, а журито на конкурса беше силно впечатлено от идеите, положителните отзиви и бързите темпове, с които те се развиват.