Само в 7DniPlovdiv.bg

Шефът на съдиите отсече: Виана от Ботев се оказа изкусен симулант! Извинявам се на ЦСКА!

7 Dni Plovdiv20.11.20171min1520
Петър Петров - шеф на футболните съдии

Председателят на Съдийската комисия към БФС  Петър Петров се извини на ЦСКА за дузпата, която Волен Чинков отсъди в полза на Ботев  при 1:1 на “Армията”. Според него реферът е допуснал грешка и ще понесе сериозно наказание, като бъде спрян от наради за следващите няколко кръга от Първа лига.

“Извинявам се на ЦСКА за грешката. Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев (б.р. – Виана). Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка”, коментира Петров пред медиите.

“Бъдещето са видеоповторенията. Същата вечер, когато съдията Чинков допусна тази грешка, топ реферът на Европа свири Майнц – Кьолн в Бундеслигата и допусна същата грешка. Гледа видеоповторение и след срещата се извини на Кьолн. Оборудването обаче струва 2,5 млн. евро”, добави шефът на реферите, според когото  грешките не са тенденциозни.

“Основната ни цел е да се свири по правилата, да има феърплей. Няма натиск. Да се свири тенденциозно? Това е безумие”, каза още Петров.

“Ние се отлепихме от дъното. Тръгваме нагоре. През 2015-а нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не говорим за световни квалификации. Тази година имаме сериозен прогрес и подобрение. Във вътрешния шампионат има какво да работим и в посока да не предрешим крайния изход. Да, всички казват, че сме хора и грешим, но не е добре”, завърши той.