Само в 7DniPlovdiv.bg

Героят на България Григор Димитров след триумфа в Лондон: Благодаря на родителите си, на Никол и на публиката!

7 Dni Plovdiv20.11.20171min11880

Героят на България Григор Димитров бе на седмото небе от щастие след триумфа с титлата в Лондон. Гришо спечели трофея след успех на финала над белгиеца Давид Гофен на финала със 7:5, 4:6, 6:3.  Димитров не само пренаписа историята на родния тенис, но спечели титлата в турнира на най-големите 8 в света още при дебютното си участие в него. Той стана първият български тенисист, който триумфира с този изключително ценен трофей.

“Иска ми се да можех да опиша емоциите. Невероятна седмица за мен, една от най-добрите, които съм имал. Поздравления за Давид Гофен и неговия отбор, това е удивителен резултат, той е чудесен играч и положи невероятни усилия. За мен беше чест да играя с него на финала тук”, сподели развълнуваният Димитров при награждаването на корта непосредствено след края на финала.

“Не намирам думите. Благодарности към моя отбор, към семейството ми, майка ми, баща ми и към един човек, който не беше тук – Никол. Тя играе важна роля в живота ми. Страхотно беше да съм тук и да спечеля този турнир. Благодарности на всички, които работят зад кулисите на този турнир”, каза още героят на България.

Големият шампион не пропусна да благодари и на публиката, която беше плътно зад него през целия турнир. В залата в Лондон имаше солидно българско присъствие, което правеше така че Гришо да се чувства като у  дома си.

“Вашата подкрепа беше уникална, благодаря ви”.

Първият българиян, който стана № 3 в света, бе попитан и за приятелката му Никол Шерцингер, която той спомена в благодарствената си реч на корта. “Оценявам всеки един, който е част от отбора ми. Личните неща са лични. Това е победа за всички нас, за отбора, за семейството ми, тя е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук. Георги Стоименов, Катя Малеева. Тези хора са много повече от семейство за мен. Да спечеля пред тях е безценно.”

Относно това дали не предвижда ваканция на плажа преди старта на подготовката си за новия сезон, Григор отвърна с усмивка. “Не знам дали заминавам за плажа. Искам да се възстановя, но плажът ми изглежда добра опция!”