Само в 7DniPlovdiv.bg

Акрапович отсече: Най-важното е, че публиката подкрепя отбора! Имам планове за селекция, но…

7 Dni Plovdiv18.11.20171min1990
Локо Пл-Лудогорец27

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович сподели мнението си след загубата с 0:3 от Лудогорец. Това бе дебютният мач на босненския специалист пред публиката на черно-белите на „Лаута“.

„Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха фантастични. Направиха страхотна подкрепа за отбора. Ако не бяхме допуснали тези евтини грешки, ако ги изключим, направихме добър мач. Играчите показаха борбеност и дисциплина. В някои ситуации бяхме наивни. Допуснахме гол, а пропуснахме нашите шансове да реализираме. Но важно е, че все пак създадохме тези шансове.

Трябва още по-голяма дисциплина. Не трябва аз да казвам на играчите да се връщат назад, когато загубят топката. Тези ситуации се разбират от самосебе си. Усъвършенстваме някои детайли. Лудогорец разполага с футболисти, които ги отиграват тези ситуации, а ние не покриваме навреме, не се връщаме когато трябва и от там идват тези проблеми. Но пък моите футболисти с течение на времето ще ги разберат тези неща.

Играчите вече започнаха да разбират моите виждания – да има тотална дисциплина, да се връщат в задни позиции, да се подсигуряват. Имаше играчи, които по-късно се присъединиха към нас, не са в нужната кондиция. Нямам такава дълбочина в състава, каквато аз искам. Но днес изглеждахме добре. Но съперникът има голяма класа, която я проявява и в Европа. Много трудно е да се играе срещу Лудогорец в този момент. Футболистите ми направиха добър мач, но можеше и повече.

Доволен съм от Игор Банович. Вижда се, че и той изостава с кондицията, не му достигат физически сили. Но пък бързо се приспособи към отбора, който също го приема. Той ще ни помогне много.

Имам планове за селекция, но всичко зависи от играчите – дали ще дойдат тези, които искам. А и тези трябва да се докажат, че разбират моите виждания. Ако не го направят, ще се разделим с тях. Но виждате, че публиката ги подкрепя”, коментира Акрапович.