Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Меледже приключва с Ботев ! Вижте къде отива след Нова година

7 Dni Plovdiv17.11.20171min8070
Меледже Омнибес се кефи

Халфът на Ботев Меледже Омнибес по всяка вероятност няма да остане в отбора след Нова година. Младият котдивоарец е на път да се завърне в Септември (София), научи 7DniPlovdiv.bg. Наши източници разкриха, че се очаква Меледже да заиграе в новака в елита през пролетния дял.   Това ще се случи, ако не се стигне до изненадващ трансфер на африканската перла в чужбина.

В Красна поляна имат готовност да приберат, особено след като имат нужда и от играч с неговите характеристики. Очаква се да няма сериозни проблеми за осъществяването на подобен трансфер и от Ботев да го пуснат да премине в Септември без големи колебания. Съществуват и минимални шансове той да остане при жълто-черните, но това може да се случи само ако от Коматево се разделят с поне един от играчите, подвизаващи на същата позиция. Освен с него в момента треньорът Николай Киров разполага още със Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, а и  Лъчезар Балтанов може да играе в тази зона.

Именно това е и една от причините, поради които Меледже напоследък не получава шансове за изява с екипа на жълто-черните. Той може да разчита само на епизодични появи на терена и заради едно много  съществено обстоятелство – лимитът за играчи извън ЕС. Това условие обикновено ощетява котдивореца и той остава извън групата за официалните мачове за сметка на триото бразилци – Фелипе Бризола, Фернандо Виана  и Густаво Афонсо. Прекият му конкурент Алваро Юлиано притежава и италианско гражданство. На всичкото отгоре младият африканец промени в негативна светлина и дисциплината си, след като пропадна трансферът му в Ашдод непосредствено преди да затвори трансферния прозорец в Израел. Вече информирахме подробно защо продажбата му там не се осъществи и кои са заинтересованите страни по правата на Мележде.

ВИЖТЕ ТУК    и   ТУК

Омнибес има договор с Ботев до лятото на 2018-а год. Той пристигна при канарчетата през лятото на 2015 година от частната школа ДИТ (София), която се вля в Септември. Доведе го един от бившите благодетели на жълто-черните Румен Чандъров. Бизнесменът се оттегли  официално от Ботев още преди повече от година. Чандъров обаче държи по-голямата част от правата върху  Меледже.  Те са поделени между него и пловдивския клуб. Чандъров има 60% от трансферните права, докато жълто-черните – 40%.

Поради тази причина се очаква Омнибес да премине в Септември без трансферна сума, след като двата клуба са си поделили правата върху него. Според запознати не е за пренебрегване и вариантът с евентуален трансфер в Ашдод  все пак да стане актуален отново, но различни източници твърдят, че това е много малко вероятно, тъй като Меледже почти не играе.  Ще бъде истинско чудо, ако котдивоарецът не се завърне в Септември през зимата, въпреки че заиграе ли там ще бъде много трудно да бъде трансфериран и канарчетата да изкарат печалба от него. Омнебес поне не тежи на бюджета на пловдивчани. Той е най-ниско платеният чужденец в отбора със заплата между 1000 – 1500 евро. От друга страна финансовата обвързаност по отношение на правата върху Меледже може да позволят на Ботев след време отново да си го върне обратно от Септември.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *