Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Промениха най-важната дата в Локомотив!

7 Dni Plovdiv17.11.20171min4020
Христо Крушарски за сайта

Най-важната дата в Локомотив е променена. Тя е факт от този месец. Датата е изместена назад във времето.  Причината най-вероятно се дължи на отсъствието на собственика на клуба Христо Крушарски от България. Падежът за изплащане на заплатите в Локомотив е променен, научи 7DniPlovdiv.bg. Той вече е всяко 10-то число от месеца, а не 25-то, както беше досега.  На „Лаута“  разплащането ставаше на принципа – работиш януари – получаваш заработеното към края на февруари. Сега де юре се получава по-дълъг срок за изчакване на парите.

Все още не е ясно  промяната ще влезе ли в сила окончателно и ще важи и за в бъдеще официално, или се е стигнало до нея главно заради отсъстствието на Христо Крушарски от страната. Финансовият благодетел на черно-белите е в Аржентина още от миналия месец, като ще остане там почти до Коледа.

Странното е, че от известно време подобна промяна е направена и при градския съперник Ботев. При канарчетата падежът за разплащане е изместен от всяко 10-то число на 20-то число от месеца. Според злите езици до изместването назад с 10 дни се е стигнало заради невъзможността в Ботев винаги да изплащат заплатите навреме в действащия до преди няколко месеца срок.