Само в 7DniPlovdiv.bg

Головата машина на Ботев отсече: Искам да помогна да спечелим шампионската титла! Основната ми цел не е да изпреваря Каранга!

7 Dni Plovdiv16.11.20171min780
Фернандо Виана се кефи

Голмайсторът на  Ботев Фернандо Каранга предизвика адаша си Фернандо Каранга в дуела за индивидуалната титла при стрелците. Звездата на ЦСКА до момента има 13 гола в елита, а сънародникът му от “жълто-черните” е записал 9 в актива си. Виана обаче има предимството да играе в дербито след 2 дни на “Армията”, докато Каранга е наказан за този мач.

“Нападател съм и винаги искам да съм голмайстор. Вярвам, че мога да го направя и да изпреваря Каранга, но това не е основната ми цел. Това е ролята ми на терена – да вкарвам. Все пак най-важен е отборът”, каза Виана пред “Топспорт”.

“Още щом облякох екипа на Ботев за първи път, знаех, че ще бъда щастлив тук. Така и се случи. Мисля, че няма никаква специална тайна в моя успех”, добави нападателят.

“Искам да помогна на Ботев да бъде на върха и да спечели шампионската титла. Лудогорец  винаги е фаворит, но футболът е по-непредвидим от другите спортове. Всичко може да се случи. Миналата година всички смятаха Лудогорец за фаворити, но в крайна сметка им взехме Купата и Суперкупата на България. Най-добри в България са Ботев, Лудогорец, ЦСКА и Левски ”, казва още Фернандо Виана.