Само в 7DniPlovdiv.bg

Бонев скочи срещу публикация: Не вкарвайте мен и Локомотив в интригите около предстоящия конгрес на БФС!

7 Dni Plovdiv16.11.20171min2370
Христо Бонев за сайта

Почетният президент на Локомотив Христо Бонев реагира остро на публикация, в която е цитиран като основен играч за сваляне на Борислав Михайлов от шефския пост в БФС на предстоящия конгрес през февруари. Зума е определен като човек, заставащ зад кандидатурата на Любослав Пенев срещу Михайлов. “Много плоска интрига. Искам ясно да заявя: не вкарвайте мен и Локомотив в интригите около предстоящия конгрес”, заяви пред колегите от Марица легендарният капитан на националния отбор и черно-белите.
“Първо искам да кажа, че нито знам кога е този конгрес, нито се интересувам от него. С Любо и Боби не съм се чувал отдавна. Интересно кой иска да ги скара. Те са мои момчета, познавам ги отлично. Не искам да прозвучи като изтъкване, но ако не считах Боби за близък, дали щях да му дам да мине рекорда ми? През годините съм го критикувал, но никога злонамерено. И досега съм на мнението, че има хора от обкръжението му, които на негов гръб си живуркат и правят пакости. Проблемът му е, че ги търпи и му се качват на главата, и че за всичко той поема вината.
Аз няма да бъда на конгреса и е нелогично да давам продкрепа на този или онзи. За Боби подкрепата си съм я изказал отдавна. Той направи много за българския футбол в един тежък момент. Аз съм за всички мои момчета, с които за последно класирахме България на Световно първенство. Те са големи мъже и дребни интриги като тази с Боби и Любо, няма да ги скарат. Каквото имам да кажа, ще го кажа лично на тях, а не през медиите”, каза още Христо Бонев.