Само в 7DniPlovdiv.bg

Партии в Пазарджик атакуват съмнителни сделки

7 Dni Plovdiv16.11.20171min410
1

Три десни партии в Пазарджик – ДСБ, “Да, България” и “Зелените”, готвят протест пред сградата на общината с искане за прозрачност и контрол върху съмнителни общински сделки.

Те са свързани с ремонт на централен булевард, концесия на паркинг и липсата на рекултивация на старото сметище на града, което от години обгазява близките села. Това съобщи пред Радио Пловдив лидерът на “Да, България” в Пазарджик Николай Янев.

Той уточни, че и за трите сделки има съмнения за корупционни практики. Липсват отчисленията за рекултивацията на сметището. Сега администрацията предлага да вземем нов дълг в размер на 7 млн. лв. за целта, обясни Янев.

Подозрения за корупция има и при 35-годишната концесия на паркинг, с цена 5 лв. на месец без ДДС, както и за ремонта на централен булевард, без да е обявена обществена поръчка.

Николай Янев уточни, че протестът е насрочен за 23 ноември и не е политически, въпреки че се организира от политически партии.

Тъй като нямат общински съветници, 3-те десни формации ще търсят други механизми за прозрачност и контрол в община Пазарджик.

Те настояват и за яснота колко точно са дълговете на общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *